Speakerii conferinței 

Dimitris Drisis

CEO România și Rep. Moldova
ADAMA
2Dimitris-Drisis-Director-General-ADAMA-România-și-Rep.-Moldova2

Dimitris Drisis s-a născut în Kavala, Grecia, fiind fiul cel mare dintr-o familie cu trei copii. Introducerea încă de la o vârstă fragedă de către tatal său în economia Malthusiană, rolului social al agriculturii de a hrăni o populație în creștere, afinitatea acestuia pentru natură și interesul pentru munca lui Norman Borlaug au contribuit la motivația sa pentru studiile agronomice.

Citatul său favorit, "Capitalismul nu este pentru a furniza haine de mătase reginelor lumii, ci fetelor din clasa muncitoare" (Scumpeter) a definit viziunile economice asupra rolul corporațiilor de a planifica în timp util și de a dezvolta tehnologii care sporesc bunăstarea socială.

Dimitris locuiește în prezent în România și este Directorul General al ADAMA România și Rep. Moldova. Este căsătorit și are patru copii.

Daniel Mischie

CEO
CITY GRILL GROUP
Daniel Mischie, CEO City Grill Group

Unul dintre cei mai puternici executivi locali, Daniel și-a început cariera în industria ospitalității în urmă cu 23 ani, colaborând în trecut cu nume precum Pizza Hut și La Mama. În anul 2004 s-a alăturat grupului City Grill, azi coordonând integral activitățile celor 1300 de angajați din cele 18 restaurante și cafenele ale grupului City Grill, totalizând 8 branduri diferite. Este absolvent MBA al Kennesaw University.

Pascal Cassecuelle

Managing Director România, Bulgaria și Rep. Moldova
BAYER
2Pascal-Cassecuelle-Director-General-Bayer-România2

Pascal Cassecuelle a preluat rolul de Country Division Head al diviziei Crop Science în februarie 2017, iar din august 2017 se află la conducerea Bayer, ca Director General al Bayer România și Senior Bayer Representative pentru Bayer la nivelul grupului de țări România, Bulgaria și Rep. Moldova.
Cu o carieră începută în domeniul vânzărilor, în Franţa, Pascal a ocupat diferite funcţii de conducere la nivel naţional şi global în cadrul Diviziei Bayer Crop Science, în Asia şi America Latină.
Pascal Cassecuelle are 50 de ani şi a absolvit Paris Business School (ESCP – EAP). El s-a stabilit în România alături de soţia sa, Valerie.

Radu Timiș

Co-Fondator și CEO
CRIS-TIM
Radu-Timiș-Co-Fondator-și-CEO-Cris-Tim

Radu Timiş este unul dintre cei mai puternici antreprenori din industria alimentară, fiind cel care a pus bazele procesatorului de carne Cris-Tim acum circa 25 de ani, companie care este azi lider în industrie.
Lucrează în companie alături de soție și de trei dintre cei patru fii ai săi și și-a propus să construiască un business pentru o sută de ani.

Irina Oprea

Category Group Manager
MEGA IMAGE
Irina Oprea, Category Group Manager, Mega Image

Irina este Category Group Manager în cadrul Mega Image, fiind responsabilă de întreaga categorie Fructe și Legume al brandului Gusturi Românești, prin dezvoltarea parteneriatului dintre Mega Image și producătorii locali. Cu o experiență solidă în companii globale de agribusiness care conectează sursa materiei prime și consumatorul final, Irina are o contribuție importantă în dezvoltarea unor branduri românești renumite din industria alimentară.

Alex Petricean

Chef & Owner
NOUA BUCĂTĂRIE ROMÂNEASCĂ
Alex-Petricean-Head-Chef-Owner-Noua-Bucătărie-Românească

Alex este Head Chef / Owner la Noua Bucătărie Românească. În 2018 i s-a acordat titulatura de Chef of Year de către Gault&Millau România.

Vasile Iosif

Președinte
AIPROM
Vasile-Iosif

Domnul Vasile Iosif lucrează în industria de protecția plantelor din anul 1991 și este absolvent al Facultății de Horticultură, Institutul de Agronomie Nicolae Bălcescu. Domnul Iosif a înființat și condus DuPont România, în poziția de Director General pentru Divizia de protecția plantelor și a fost Country Leader pentru toate activitățile și afacerile DuPont în România.
Odată cu vânzarea la nivel global a afacerilor DuPont Protecția Plantelor către FMC, Vasile Iosif a preluat poziția de General Manager la FMC România.
Din anul 2018 Vasile Iosif a devenit Președinte AIPROM.

Laura Micu

Group Brand Manager
NESTLE
Laura-Micu-Group-Brand-Manager-Nestle

Are o experiență de peste 15 ani în marketing și comunicare și este în prezent Group Brand Manager pentru divizia Food a Nestle România, brandul MAGGI, rol pe care îl deține din 2016. Anterior acestei poziții a avut funcția de Trade Marketing Manager pentru divizia Purina, după mai mulți ani în marketing pentru aceeași divizie.

Vladimir Davtchev

Regional Director SouthEast Europe
TakeAway.com
Vladimir-Davtchev-Regional-Director-SouthEast-Europe-takeaway.com2_

Vladi s-a mutat din Statele Unite în Bulgaria după finalizarea studiilor financiare la Bryant University, completate de un MBA în strategie la Boston College și de o carieră în cadrul companiilor CVS și Staples. Este antreprenor în serie, fondând până în prezent 6 start-up-uri (la 3 dintre ele a făcut deja exit) și contribuind la dezvoltarea de branduri de livrare de mâncare și bunuri de larg consum, în Bulgaria și România.

În prezent ocupă poziția de Director Regional pentru takeaway.com, unde coordonează eforturile de dezvoltare a prezenței companiei în piețele din regiune.

Geanina Staicu-Avram

Fondator
JAMILA CUISINE
Geanina-Staicu-Avram-JamilaCuisine2

Staicu-Avram Geanina (JamilaCuisine) este cel mai popular blogger culinar din România. În cei 7 ani de când și-a început activitatea online, JamilaCuisine a strâns o comunitate de peste 1.600.000 de oameni și un număr impresionant de rețete realizate pas cu pas. Rețele ei video de pe canalul de Youtube au strâns un număr total de 240.000.000 de vizualizări, fiind cel mai mare canal culinar din România. Jamila și-a transpus rețete și în varianta tiparită, astfel că în 2016 și 2017 a lansat două cărți de bucate, ambele fiind bestseller-uri. Tot în 2016 Jamila a fost desemnată personalitatea online a anului la Webstock.

Bibiana Stanciulov

Director General
SONIMPEX TOPOLOVENI
Bibiana Stanciulov Topoloveni

De profesie sociolog , Bibiana Stanciulov conduce Sonimpex Topoloveni SRL începând cu anul 1993. Compania își desfășoară activitatea în domeniul industriei alimentare oferind alimente funcționale unice, 100% naturale, fără zahăr adăugat, conservanți, coloranți sau orice alt tip de ingrediente chimice.

Mihaela Vasile

Președinte ABR
AGROBIOTECHROM
Mihaela-Vasile-Președinte-ABR2

Mihaela Vasile este Președinte al Asociației AgroBiotechRom pentru a doua oară consecutiv. Cu o experiență de 15 ani în sectorul agricol, gestionează conexiuni importante cu entități-cheie din domeniu, din poziția de Government & Industry Affairs Manager al Monsanto Romania SRL, parte a grupului Bayer. În cadrul asociației, joacă un rol important în a facilita atingerea obiectivului principal al acesteia: menținerea unui cadru legislativ adecvat pentru jucătorii din agribusiness, de la fermieri și stakeholders până la autorități.

Monalisa Ungureanu

CEO România
ORIGIN
Monalisa-Ungureanu-CEO-Origin-România2

Monalisa Ungureanu este în prezent CEO Origin România, anterior având funcția de CFO în cadrul aceleiași companii. Origin România reunește subsidiarele Redoxim – Comfert – Agricultura Plus – ale grupului irlandez de agribusiness Origin Enterprises, cu prezență în UK, Irlanda, Polonia, Ucraina, Belgia, România și Brazilia.

Rody El Khalil

Director
MARIA INVEST
Rody-El-Khalil-Maria-Invest2

Născut în Liban, Rody a venit în România în 2016, pentru a ajuta la business-ul familiei. Grupul pe care îl reprezintă operează una dintre cele mai mari ferme din țară, alături de o companie de distribuție și un abator. Rody a studiat economie și finanțe la Beirut și Londra.

Joseph Hadad

Chef & Owner
RESTAURANTELE JOSEPH ȘI CAJU
Joseph-Hadad-Chef-și-Owner-Restaurant-Joseph-by-Joseph-Hadad-și-Caju-by-Joseph-Hadad3

Chef Hadad trăiește și respiră prin arta culinară, vocație ce i-a fost insuflată de tatăl său. Cu o pasiune și un respect deosebit pentru condimente și ingrediente proaspete, el creează și surprinde în fiecare zi. Are talentul de a transforma rețete clasice în preparate spectaculoase, cu gusturi și texturi unice, atât în restaurantul fine dining Joseph by Joseph Hadad, cât și în brasseria Caju by Joseph Hadad.

Florin Petre

Fermier
Florin-Petre-Fermier2

A început să facă agricultură în 1994, pe o suprafață cultivată de 1000 mp. A fost printre primii horticultori din România care a utilizat răsadurile altoite, atât în câmp deschis cât și în solar. În prezent, cultivă o suprafață de 2 ha de legume, în solarii și în câmp deschis, completate de o livadă cu pruni, meri, cireși și vișini. Din 2014 a început colaborarea cu unul dintre retailerii locali de food, unde livrează vinete crescute cu grijă.

Ioana Pătrășcoiu

Co-Fondator
MY SECRET ROMANIA
Ioana Pătrășcoiu Co-Fondator-My-Secret-Romania

Om de comunicare din 2004 și antreprenor din 2014. Pasionată de arhitectură, crede că în orice loc e ceva de văzut. A pornit în 2015, alături de Gabriela Solomon, proiectul My Secret Romania - creator de experiențe cu accent pe meșteșuguri, tradiții și gastronomie foarte locală din România de azi și de altădată.

Nicolae Sitaru

Fermier
FERMA ELSIT
Nicolae Sitaru, Fermier, Ferma ELSIT

Nicolae Sitaru este manager al firmei ELSIT, companie pe care a fondat-o în anul 1993. Lucrează în cadrul firmei alături de cei doi fii ai săi și, prin experiența sa în domeniul agricol, asigură un bun proces de desfășurare în toate etapele necesare realizării diverselor culturi.

Un principiu pe care îl susține este nevoia de colaborare și comunicare între fermieri și importanța rolului pe care aceștia îl au în cadrul comunității.